Welkom

Immer Gerade Aus is een eigen productie van theatermakers uit Tilburg. Als de Yellow Brick Roadies maakten zij tussen 2006 en 2014 een vijftal parodiemusicals, waaronder Rocky Over The Rainbow, Siske & Wuske in het Parodie Paradijs en Pirates of the Parodean. Nu is het tijd voor iets geheel anders met Immer Gerade Aus. Een retro-muziektheatervoorstelling over een vriendengroep à la de musical Rent in het Oost-Berlijn van voor de val van de Berlijnse Muur. Over dromen, liefde, Trabantjes en de geheime dienst. En met liedjes geïnspireerd door grote Duitse pophits in de sfeer van de jaren '80.

De voorstellingen worden gespeeld in de Kennismakerij in de Spoorzone in Tilburg. Deze locatie is de proeftuinvestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant waarin allerlei bijzondere vormen plaatsvinden van het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan middels het boek. Op 20, 21 en 22 april vormt de voormalige spoorloods het decor van het verhaal van Immer Gerade Aus. De voorstelling start om 20.30 uur en heeft geen pauze. De verwachte eindtijd is ongeveer 22.00 uur. Achtung: alle voorstellingen zijn uitverkocht!

Op zondagmiddag 18 maart organiseerde de Kennismakerij samen met de cast van Immer Gerade Aus een kleinschaligde bijeenkomst ‘Ostalgie: Leven in Oost-Duitsland’. Om in gesprek met een aantal experts en oud-inwoners van de Duitse Democratische Republiek (DDR) en zo kennis en verhalen te delen à la Bibliotheek Nieuwe Stijl. En we proefden letterlijk de sfeer van toen, met originele DDR-cola. Alle bezoekers van de voorstelling in april krijgen ook een sampler als welkomstdrankje. Proost!